Kotkan ilmastolukupiiri

Aloituspäivä
30.1.2021

Paikka
Kotkan pääkirjasto, Kirkkokatu 24, Kotka


Miten kaunokirjallisuudessa käsitellään ilmastonmuutosta? Entä mitä uutta tietoa tietokirjallisuudesta voi ammentaa aiheeseen? Haluatko uppoutua uusiin kirjoihin ja keskustella ilmastonmuutoksesta? Kevään 2021 aikana Kotkan ilmastolukupiirissä tartutaan viiteen kirjaan, jotka käsittelevät ilmastonmuutosta, jokainen omalla tavallaan. Lukupiirissä voi olla mukana koko kevään ajan tai osallistua vaikka vain yhden kerran. Ilmastokriisi on sukupolvet ylittävä aihe ja toivotammekin lukupiiriin tervetulleiksi kaikenikäiset aiheesta kiinnostuneet lukijat. Kirjasto järjestää lukupiirin kokoontumisten lisäksi videoituja tarituokioita lapsille. Tarinatuokiot toimitetaan mukaan ilmoittautuneille erillisenä linkkinä.

Luemme keväällä seuraavaa:

30.1. Vesipula ja ilmastopakolaisuus: Maja Lunde: Sininen
27.2. Pohjoinen luonto muutoksessa: Juha Kauppinen: Monimuotoisuus
27.3. Sukupolvet ylittävä kriisi: Emma Puikkonen: Lupaus
24.4. Miksi meidän on toimittava nyt: David Wallace-Wells: Asumiskelvoton maapallo: elämä lämpenemisen jälkeen
22.5. Ihmisyys ilmastokriisin keskellä: Jenny Offill: Ilmastoja

Lukupiiri kokoontuu: Lauantaisin, viisi kertaa kevään 2021 aikana. Kotkan pääkirjastossa tai etänä verkossa. Tapaamispaikoista ja niiden mahdollisista muutoksista tiedotetaan Kotkan kirjaston kautta.
Lukupiirien valtakunnallinen yhteisstartti (verkkotapahtuma) välitetään Helsingin keskustakirjasto Oodista ma 18.1. klo 18.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu vetäjälle (Susanne Smycke) sähköpostitse: ilmastolukupiiri.kotka(a)gmail.com.