Kuopion ilmastolukupiiri

Aloituspäivä
3.2.2021

Paikka
verkkolukupiiri, Zoom, Kuopio


Kuopion kaupunginkirjaston ja Kuopion luonnontieteellisen museon yhteistyössä järjestämä luontokirjalukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 17.00–18.00. Keväällä 2021 aiheena on ilmastonmuutos eri näkökulmista. Lukupiiri osallistuu samalla valtakunnalliseen Ilmastolukupiiri-kampanjaan, jonka tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen paikkoja keskustella ilmastonmuutoksesta.

Lukupiirissä tutustutaan kiehtovan ajankohtaisiin teoksiin ja keskustellaan niiden herättämistä ajatuksista. Kirjallisuus- tai ympäristöasiantuntemusta ei tarvita, ja mukaan voi tulla yhdelle tai useammalle kerralle. Lukupiiri toimii hyvin myös kirjavinkkauksena – keskustelun kuunteleminen on mainio tapa löytää kiinnostavaa luettavaa!

Lukupiirissä luetaan: Keskitymme kaunokirjallisuuteen, mutta jokaisen lukupiirin alussa on alustus aiheeseen ilmastonmuutoksen näkökulmasta ja tämä näkökulma on myös teoksissa ja keskustelussa esillä.

Ke 3.2.2021  Sininen planeetta:
Itäranta, Emmi: Teemestarin kirja.

Ke 3.3.2021 Kaamos – elämää Arktiksella:
McGrath, M. J.: Jään muisti

Ke 7.4.2021  Soiden syvyyksistä:
Owens, Delia: Suon villi laulu

Ke 5.5.2021  Muuttuva eläinmaailma:
Lunde, Maja: Viimeiset

Lukupiiri kokoontuu: Lukupiiri järjestetään Zoom-ohjelman kautta etänä, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Mukaan voi liittyä osoitteessa https://kuopio-fi.zoom.us/j/99576520794

Ilmoittautuminen: Linkin zoomiin ja lisätietoja saa myös osoitteesta aikuistenosasto.kirjasto@kuopio.fi