Toiminta ja valta

Aloituspäivä
8.2.2021


Tässä lukupiirissä keskitytään yksilön ja yhteiskunnan suhteeseen ilmastonmuutoksen torjumisessa. Millainen ilmastoaktivismi ja millaiset yksilölliset valinnat itse asiassa ovat tehokkaita? Miksi toisenlaisen onnellisuuden kuvittelu on niin vaikeaa? Mitä meidän tulisi vaatia sekä päättäjiltämme, itseltämme ja toisiltamme? Miten me voimme rohkaista toisiamme vaatimaan ja toteuttamaan muutoksia?

Lukupiiriä vetää Helsingin kaupungin kulttuuri-, liikunta-, kirjasto- ja nuorisopalveluista vastaava toimialajohtaja Tommi Laitio.

Lukupiiri tapaa kolme kertaa. Tapaamiset ovat ainakin aluksi verkossa (Microsoft Teams) ja sen jälkeen mahdollisesti hybriditapaamisena eli verkon ja fyysisen tapaamisen yhdistelmänä. Riippuen osallistujamäärästä, tapaamisissa voidaan myös jakautua hetkittäin pienempiin keskusteluryhmiin. Mikäli koronatilanne sen sallii, voidaan siirtyä kasvokkaisiin tapaamisiin Helsingin kantakaupungissa.

Mikäli osallistujajoukon yhteinen rohkeus riittää, tapaamisten välillä voidaan myös kokeilla ilmaston kannalta kestävämpiä elämänmuutoksia tai ilmastoaktivismia ja seuraavassa tapaamisessa keskustella sen aiheuttamista tunteista.

Lukupiirin tapaamiset:
maanantai 8.2. klo 18-19.30

maanantai 8.3. klo 18-19.30

maanantai 12.4. klo 18-19.30

Lukulista:
1. tapaaminen: Jonathan Safran Foer: Me olemme ilmasto

2. tapaaminen: Mari Pantsar & Jouni Keronen: Tienhaarassa

3. tapaaminen: Jenny Offill: Ilmastoja

Jos kirjojen saatavuuden suhteen on ongelmaa, voidaan kirjoja tai niiden järjestystä tarvittaessa vaihtaa.

Ilmoittautuminen: Lukupiiri on täynnä.